فصل 9 بخش دوم : نقشه کتابخانه معلولین جسمی راضیه عرفانی ویرایش
نمای خارجی ساختمان کتابخانه : اگر بخواهد جالب و خوب شود، باید نماد بین المللی در دسترس بودن را نشان دهد . همچنین باید با حروف به اندازه کافی بزرگ به طور واضح مشخص شود تا از یک فاصله معقول قابل رویت باشد این حروف در شب باید با چراغ روشن شوند . این مزیت بیشتری در تبلیغ وجود کتابخانه خواهد داشت. در یک محیط دانشگاهی ، محل کتابخانه باید با تابلو نشان داده شود. حتی در یک شهر با یک شهرک بزرگ علایم هدایتی را نیز می توان درست در مجاورت کتابخانه ترتیب داد. این اقدامات همچنین به معلولین شنوایی کمک می کند تا بدون کمک خواستن از دیگران کتابخانه را پیدا کنند . این کار نه تنها احساس مستقل بودن به آنها می دهد ، بلکه برای کسانی که دارای معلولیت شنوایی هستند و احتمالا مشکلات ارتباطی دارند نیز مفید خواهد بود.
تسهیلات پارک ماشین. اگر کتابخانه محوطه پارک ماشین خودش را داشته باشد ، تعداد معقولی فضا باید برای معلولین رزرو شود. فضایی که به خوانندگان معلوا عضو کتابخانه اختصاص داده می شود معمولا باید عریض تر و به حد کفایت باشد تا به معلولین حرکتی امکان حرکت با وسایلی که با آن ها راه می روند، و به آن هایی که برای رسیدن به اتومبیل خود باید از صندلی چرخدار پیاده شوند بدهد. حداقل عرض پیشنهادی 60/3 متر فضای پارکینگ برای معلولین باید تا آنجا که ممکن است نزدیک مدخل کتابخانه باشند. این کار نه تنها مسافتی را که معلولین باید طی کنند کوتاه می کند، بلکه خطرات ناشی از حرکت در میان ماشین های پارک شده را نیز به حداقل می رساند.
نقشه و ساختار راهنما:مسیر پارک ماشین تا کتابخانه باید به نحو مطلوبی مسطح باشد. اگر چنین چیزی ممکن نبود، باید تا جایی که زمین اجازه می دهد شیب کم باشد. سطح جاده نباید از سنگهای کوچک و شل ساخته شده باشد. این وضعیت نه تنها حرکت کردن از روی آن را دشوار می سازد ، بلکه هنگام افتادن صدمات جدی ایجاد مب کند . میله های فلزی نباید در مسیر قرار داده شوند، چون آن ها برای کسانی که از وسایل کمکی برای راه رفتن استفاده می کنند ایجاد خطر می کنند. ارتفاع راه نباید آنقدر از محیط اطراف بالاتر باشد که صندلی های چرخدار از لبه آن عبور نکند. لبه راه باید با ایجاد یک ناهمواریمشخص شود تا نابیناها نیز بتوانند آن را پیدا کنند. لبه راه باید در شب یا با لامپهای فلورست به خوبی روشن باشد یا یک نوار درخشان در امتداد لبه راه وجود داشته باشد. محوطه واقعی پیاده روی در مسیر نباید با تیرها یا تابلوها مسدود شود و باید از موانع موقتی مانند سطل های زباله ، کیسه های آشغال، و نردبان خالی باشد
درب ورودی ساختمان: ساختمان های جدید کتابخانه باید طوری طراحی شوند که برای داخل شدن به ساختمان مجبور به عبور از پله ای نباشیم متاسفانه ، در بسیاری از ساختمان های بسیار قدیم کتابخانه ها چندین پله در مسیر درب ورودی اصلی آنها وجود دارد که برای افرادی که مشکلات حرکتی جسمی شدید دارند موانعی ایجاد می کند. راه حل دیگر ایجاد یک سطح شیب دار در امتداد پله هاست . این شیب نباید خیلی تند باشد ، و باید سطحی غیر لغزنده داشته یاشد. این سطح شیب دار باید ترجیحا مسدود باشد، تا محافظی در برابر هوای سرد باشد. در هر دو کناره سطح شیب دار باید نرده ی دستگیره وجود داشته باشد. در(های) درب ورودی اصلی کتابخانه باید تا آنجا که ممکن است سبک و ، ترجیحا برقی باشد. اگر اختلاف سطحی بین داخل و خارج ساختمان وجود دارد باید به جای پله یا پله ها ، یک آستانه ی "تغییر ناپذیر" یا سطح شیب دار ملایم داشته باشد . در باید به اندازه کافی عریض باشد که امکان ورود صندلی چرخدار وجود داشته باشد . حداقل عرض پیشنهادی 1 متر است.
نمای داخلی :هنگام کشیدن نقشه یک ساختمان که معلولین با مقداری راحتی بتوانند از آن استفاده کنند دو موضوع اصلی را باید در نظر گرفت . باید برای معلولین حرکتی این امکان وجود داشته باشد که در یک ساختمان چند طبقه ، با استفاده از راه پله از طبقه ای به طبقه دیگر بروند. کسانی که صندلی چرخدار دارند بدون اینکه صندلی خود را ترک کنند ، باید قادر به دسترسی به تمام فضاهای عمومی باشند.
لغات درس:

Entrance sign: تابلوهای ورودی     Exterior: نمای خارجی
Symbols: علامت ها              Physically Handicapped: معلولین جسمی
Interior: داخلی               Proviso:شرط ، قید
Predict: پیشگویی کنند     Mobility: تحرک
Relevancy : بستگی       Non-slip surface: سطح غیر لغزنده
Adapting: تطبیق          Rehabilitation measuresاقدامات توانبخشی :
Barriers : موانع          Impairment :تضعیف
Relevant : مناسب      Recreational :تفریحی
           Ambulant : معلولین گردنده            Facilities : تسهیلات